När fönstren inte går att stänga eller öppna, är dragiga eller ruttna är det dags för fönsterbyte. Att byta fönster är en stor investering men är värt det. Tänk på att utseendet på huset kan förändras om du byter fönster.

Om du har fönster som inte riktigt håller tätt och du verkligen känner draget runt fönsterna kan det vara dags att byta fönster. Fönster som inte håller tätt kostar i regel en del pengar eftersom elementen får jobba för högtryck när det är kallt ute. Om fönsterna är förstörda eller att fukt har krupit in emellan karmarna som har lett till röta är det också dags för fönsterbyte. Du kan såklart byta fönsterna om du vill ge huset ett nytt utseende. Det är också en fullgod anledning att byta. Med olika stilar och modeller kan du få ett helt nytt hus bara genom att byta fönster. Om du bor i Dalarna finns det en glasmästare i Borlänge som är mästare på glas. De utför jobb i hela Dalarna och kan utföra en massa olika glasrelaterade projekt i egen regi från ax till limpa. Det är smart att anlita professionella hantverkare när du ska byta fönster.

Spara energi vid fönsterbyte

Att byta fönster är en stor investering men om du byter för att de inte fyller sin funktion är det värt det. Dragiga fönster som byts ut kan ge ekonomiska vinster i form av att elräkningen sjunker. Har du dragiga fönster på flera ställen behöver du byta ut alla för att det ska ge någon effekt. Den bästa årstiden att byta fönster är under sommaren. Då riskerar du inte att släppa ut all värme ur huset. Det går såklart att göra det på vintern också men då är det bra att anlita proffs som är effektiva. Det går absolut att byta till större fönster om du önskar det men då krävs det ett större ingrepp på fasaden. Det viktiga när du byter till större fönster är att du är med på att huset kommer få ett helt annat utseende.

Tips inför fönsterbytet:

  • Räkna på alla kostnader och besparingar.
  • Välj ett fönster utifrån ditt behov.
  • Nya fönster förändrar huset.
  • Byt ut de sämsta fönsterna först.
  • Ta hjälp av en fönsterexpert.