Som villaägare kan det vara svårt att ha koll på ekonomin. Det är många utgifter som ska betalas och det ska inte mycket till för att spräcka budgeten. Vill du få bättre koll på din ekonomi bör du samla dina lån och använda dig av enbart en långivare.

För att få bättre koll på din ekonomi kan du samla dina lån här och få alla fördelar med en bättre och mer stabil ekonomi. Genom att samla lånen kan du sova gott om natten och slippa oroa dig för skyhöga räntesatser.

Små lån ger sämre ekonomi

Ett vanligt misstag som många låntagare gör är att skaffa flera små lån från flera olika långivare. Det resulterar i en mycket hög samlad räntesats, vilket snabbt kan resultera i förlorad kontroll över ekonomin. Oftast är det många mindre konsumtionslån som bidrar till att folk hamnar hos Kronofogden, men genom att samla alla små lån och baka ihop dem till ett, sänks räntekostnaderna dramatiskt.

Spara pengar på bolånet

En annan sak du som villaägare kan tänka på för att få bättre ekonomi, är att förhandla om ditt bolån och sänka bolåneräntan. Det går utmärkt att när som helst flytta ditt bolån till en aktör som passar dig och din ekonomi bättre. Faktum är att svenskarnas höga bolån oroar Finansinspektionen (FI) och i en artikel i Aftonbladet kan du läsa vad Henrik Braconnier, chefsekonom på FI tycker om saken:

”Det är en trend som är oroande” säger han, angående svenskarnas ökade belåning.