Oförutsägbara och plötsliga utgifter kan även hända den bästa. Det är inte heller alla som har pengar sparade. Detta kan leda till stor stress och oro när det väl händer. Vissa månadsutgifter som exempelvis hyra och el är väldigt viktiga att betala i tid.

Tidigare så var du tvungen att gå till en fysisk bank för att ansöka om lån. Hela processen var rätt krånglig och långdragen. Det kunde ta dagar att bli godkänd på grund av alla kontroller. Idag är det lättare än någonsin att ta lån. Du kan ansöka utan att ens behöva lämna hemmet.

Fördelar med smslån

När det krisar är det inte alltid att du kan låna av en vän eller familjemedlem. Tidigare var det vanligt med större lån som bolån och billån. Idag finns det dock mindre lån som exempelvis smspengar där du kan få in dina pengar snabbt på kontot. Det finns många fördelar med smslån och den främsta är att du oftast får svar direkt. Dels så kan du ansöka utan att ens lämna ditt hem och du får snabbt svar. Vissa långivare betalar dessutom ut dygnet runt och även på helger. Det allra bästa är dock att ansöka under arbetsdagar och kontorstider. Då kan du vara säker på att pengarna kommer in snabbt på ditt bankkonto.

• Snabb ansökan via mobilen
• Du får oftast svar direkt
• Många betalar ut dygnet runt

Bra att tänka på

För att bli berättigad ett sms lån finns det tips och knep som är bra att tänka på. Först och främst är det viktigt att jämföra olika långivare och läsa igenom de krav som ställs. Du bör därför inte skicka in en låneansökan till första bästa långivare som du ser. För att öka dina chanser på att bli berättigad är det viktigt att du uppfyller de krav som ställs. Vissa har som krav att du behöver tjäna en viss summa pengar per år medan andra godkänner inkomst från Försäkringskassan med mera. Har du betalningsanmärkningar kan det fortfarande gå att få smslån. Du behöver bara hitta en långivare som godkänner detta. Du bör aldrig låna för mer än vad du har råd med. Utöver summan som du lånar så tillkommer det också ränta som ska betalas.