Den mest omfamnande inredningen i det varmaste hemmet är sällan det mest trendiga, utan istället en mix av möbler och saker som speglar dem som bor där. Det personliga hemmet är alltså det hem som vinner i längden. En av Sveriges idag allra mest folkkära inredare och stilexperter är Ernst Kirchsteiger, som beskriver sitt förhållande till inredning så här:

”Ernst Kirchsteiger har blivit lite av inredningsintressets ansikte utåt, men han har inte filosofin att lyckan bor i rätt accentfärg. Tar man upp inredningsboomen med honom får man ett långt och resonerande svar som enklast kan sammanfattas som att Ernst vill föra in ”vett och sans” i samtalet. Samt att ett långsamt framväxande hem med plats för kärlek och omtanke är tusen gånger intressantare än dyr smak.
– Tänkande människor med stora själar och hjärtan kan få fantastiska hem, säger han. Du är det absolut starkaste argumentet för att jag vill besöka dig, och den kramen du ger mig betyder så mycket mer än all inredning i världen.”

Köp begagnat och låt processen ta tid

På sajter som Allaannonser.se lägger bland annat privatpersoner upp annonser för sådana saker som man skulle vilja sälja. Det kan handla om möbler som man ärvt som inte passar in så bra i den stil man har eller möbler som man helt enkelt bara har tröttnat på. I de allra flesta fall är de annonser som sätts in för inredningsdetaljer och möbler i ett bra skick. Idag har det blivit populärt att även kollade på begagnade saker innan man köper något helt nytt. Något som både är bättre för miljön och för ekonomin.