Hur många är det egentligen som bor i sitt drömboende? Som bor på den perfekta platsen, i den perfekta bostaden, med den perfekta inredningen? Ja, antagligen är det inte så många. Visst är det så att det finns de som gör det, men det tar ju tid att hitta rätt och på vägen till sitt drömmars boende måste man nog gå igenom några mindre perfekta boenden. Men det finns faktiskt genvägar att ta, och främst går de ut på att hela tiden göra medvetna val, leta och kanske viktigaste: att veta vad man vill!

Men hur tar man egentligen reda på vad man vill? Här är några tips:

  • Var vill du bo! Om du bor i Stockholm kanske Vasastan är drömmen?
  • Hur stort vill jag ha? Så stort som möjligt? Räcker det med en 2:a?
  • Nybygge eller en äldre lägenhet? Högt till tak och stora fönster? Eller praktiskt och mycket utrymme?

Det hela handlar om att måla upp bilden ditt boende, så att du ska kunna föreställa dig hur det skulle vara att bo där. När du väl har gjort det kan du sen gå till en mäklare och  förklara, så här vill jag ha det. Mäklaren kan därefter visa dig hur du ska gå tillväga för att lyckas. Mäklarhuset är en firma som har full koll på allt sånt här, och de är en väldigt bra mäklarfirma med fokus på att lösa  drömboenden. Låter det intressant? Läs mer!

När du sedan har fått kontakt med en mäklare är det bara att börja gå på visningar. Även om det kanske ligger utan för din budget är det helt okej att titta. Varje visning lär du dig någonting av och du kommer snart att hitta vad du drömmer om, och när du väl har gjort det kommer du känna att det är värt att lägga pengarna på. Det kan också vara bra att kontakta banken för att se vad din alternativ är. De är oftast väldigt duktiga vad gäller bostadslån och dylik, så det kommer att gå fint. Snart kommer du kanske att ha ditt drömboende, och då är det bara att njuta!