Att anlita en flyttfirma är ett av de bästa sätten att underlätta en flytt. Förutom det gäller det att vara organiserad och förbereda i tid. Vad mer finns det för knep du kan ta till för att flytten ska gå så smidigt som möjligt?

Börja förbereda i tid, packa ner dina tillhörigheter i ordentligt märkta lådor och var organiserad. Det är på det stora hela flyttipsen som brukar ges. Vad som brukar glömmas bort är tipset att anlita flytthjälp. Förmodligen för att många tänker att det blir onödigt dyrt. I den här artikeln kommer du kunna läsa om att du kan sänka kostnaderna för din flytthjälp Karlskrona och andra tips.

Svenskar flyttar gärna – trots stress

Svenskar tycks överlag ha en ganska ambivalent inställning till att flytta, men det är något de flesta gör många gånger under en livstid. De flesta skriver under på att en flytt är stressig och slitsam, men det är också en nystart. Det sistnämnda är mycket riktigt den vanligaste anledningen till att människor väljer att flytta. De dubbla känslorna blir kanske lite mer entydiga om det är så att själva flytten blir enklare. Enklare blir den om du använder dig av flytthjälp och några smarta knep.

Rensa bland dina saker och andra tips

En flytt är ett väldigt bra tillfälle för dig att göra dig av med saker som du inte längre behöver. Rensa bland alla dina tillhörigheter. Skänk, sälj eller släng allt som inte behöver hänga med till ditt nya boende. Gör flyttlasset så lätt det bara kan vara. Det finns inget bättre tillfälle att göra detta än i samband med att du flyttar. Hur brukar du göra med dina kläder när du flyttar? Ta ner dem från sina galgar och lägga dem i säckar eller lådor? Sköna Hem ger det smarta tipset att låta kläderna hänga kvar på galgarna. Ta istället en stor sopsäck runt kläderna och låt galgändarna sticka upp högst upp. Tejpa igen påsen och transportera kläderna på det sättet. När du kommer fram till den nya bostaden är det bara att hänga upp kläderna igen. Ett annat bra tips är att du packar ned verktygslådan sist, det vill säga så att du kommer åt den snabbt när du väl kommit fram till det nya hemmet. Du kommer nämligen behöva innehållet i den tidigt.

Utnyttja RUT-avdraget

Vad många inte känner till är att du kan göra RUT-avdrag för flytthjälp. För att kunna göra RUT-avdraget för flytthjälp är det viktigt att du ber om en faktura som specificerar arbetskostnaden separat från alla andra kostnader. Det är nämligen för själva arbetskostnaden som avdraget görs. Som mest har du rätt att dra av 50 000 kr per år, det betyder med andra ord att du kan sänka kostnaden för flytthjälpen ordentligt. Om du väljer att anlita flytthjälp är det en väldigt bra idé om du märker upp alla kartonger ordentligt. Skriv på dem både vad de innehåller och vilka rum de ska placeras i. Det kommer göra att flytten går betydligt smidigare än vad den annars skulle gjort.