Det finns många tidstjuvar i vardagen, och de behöver inte alltid vara personer i vår omgivning. Det kan lika gärna vara sysslor i hemmet eller på annat håll som skäl tid från det du tycker är viktigast. Inredning handlar mycket om att mäta, fundera, låta sig inspireras, mäta och fundera igen och sedan slå till. Det kräver en del arbete, men det är också en förutsättning för att man ska bli nöjd med resultatet.

För att ha tid att tänka till över inredningen och vilken stil man bör smycka sitt hem i kan det vara en bra idé att frigöra tid. Hur ska man då göra det på bästa sätt?

  • Beställ matkassar, som levereras hem med recept. Då behöver du inte fundera på vad du ska laga för mat, och du sparar tid eftersom du inte behöver gå och handla.
  • Hyr in en städfirma för städningen. Om du bor i en bostadsrätt och ni turas om att städa trappuppgången, försök få gehör för att låta en firma göra det. Läs mer här om ett företag som utför trappstädning.
  • Det finns företag som erbjuder många olika typer av småtjänster, som rastning av hundar, montering av IKEA-möbler eller läxhjälp. Fundera på vad du skulle vilja ha hjälp med.