Att höstens inredningstrender går i gråa och naturtrogna toner råder det ingen tvekan om, speciellt inte när man trendspanar på årets Formex-mässa, vilket är inredningsproffsens alldeles egna mässa – och snygg, trendriktigt inredning handlar du enklast och billigast på nätet denna höst!

matbord hem inredning kökÅrets höjdpunkt för många inredningsentusiaster är de olika inredningsmässorna som visar säsongens kommande trender, och höstens Formex i Stockholm var den största någonsin med närmare 900 inhemska som utländska utställare som samsades om hela 31 000 kvadratmeter i Stockholmsmässans lokaler. Och även besökarantalet var omkring 2 000 personer fler än fjolårets mässa och blev totalt 23 503 besökare, varav det internationella besökarantalet även ökat med cirka 25 procent, skriver Formex arrangörer i ett pressmeddelande hos sajten MyNewsDesk. Men det viktiga är inte hur många som var där utan det är vilka trender som sätter taktpinnen för höstens inredning – och det finns tre ord som sammanfattar stilen: rustikt, industri och grönska.

Höstens färger och material

I höst fullkomligt exploderar inredningstrenderna av gråa och blåa toner i olika nyanser som väl bör kombineras med det naturliga i ljusa träslag, skinn och gröna växter, skriver Expressens trendspanare. Och det kan vi hålla med om. Något som till exempel är rätt i tiden är att tänka på hållbarhet och kvalitet vid inköp av möbler och annan inredning, vilket kan kosta en extra slant – men det är det väl värt att lägga ut då det rustika kommer bli en trend som håller i sig. Men vad ska man sätta fokus på? Ett tips är att lägga mest energi på de möbler som man inte byter ut alltför ofta såsom matbord i gediget material, som du exempelvis hittar hos återförsäljaren Confident Living på adressen http://confidentliving.se/produkter/mobler/bord tillsammans med mängder av annan inredning. Ett annat tips är även att se över dina textilier hemma, för en annan observation från Formex kommer nämligen från tidningen VLT och berör just detta ämne. Höstens textilier är nämligen fulla av spännande mönster i riktiga färgexplosioner och i material som sammet eller linne, så om du är sugen på att hotta upp din soffa eller bäddningen i sängen är en uppsjö av prydnadskuddar i olika färg och mönster något att rekommendera!