Om du vill ha badglädje året runt så kan ett utomhusspa vara en bra investering. Det ger lustfyllda och roliga stunder året runt och fungerar även som en samlingsplats när fester hålls och barn kommer på besök. Samtidigt är det en härlig källa till avkoppling.

Att inreda ett utomhusspa behöver inte vara så komplicerat då det inte gäller de tuffare regler som krävs för en nedgrävd pool, exempelvis. Ett utomhusspa kan innebära flera saker, som en badtunna och en bastu bredvid. Vissa spa passar bäst på altanen medan andra gör sig bättre i trädgården eller placerat i ett trädäck. Möjligheterna är många och hos Expressen finns flera tips som kan vara värdefulla för att hitta inspirationen.

Leta inspiration till ditt utomhusspa

Eftersom det finns så många utföranden av ett utomhusspa i trädgården eller på altanen så kan det vara bra att titta igenom tidskrifter och/eller nätets många hemsidor för att få lite inspiration om utseende, placering samt det enhetliga intrycket i slutändan. Ett utespa kan även användas vintertid, tack vare uppvärmningen. En lyxig känsla uppkommer ofta om man lägger fina stenplattor runt poolen eller har ett vackert trädäck runt den och samtidigt piffar upp med lyxig belysning i och runt poolen.

Inred och bygg ett utesspa

Det är egentligen ganska enkelt att installera en badtunna eller en utomhuspool om man är händig. Många stora hemmabutiker och gör-det-själv affärer erbjuder utomhusspa så det är lätt att ge sig ut och botanisera. Marknaden för utomhusspa har utökat rejält de senaste åren och detta har givit konkurrensen en boost, vilket gör att det nu är billigare att inrätta dessa typer av anläggningar. Om man samtidigt ska bygga en altan eller ett uterum så kan dock vissa regler förekomma som bygglov med mera.

Utnyttja värmen på bästa sätt

Tänk på att en uppvärmd badtunna som kanske utnyttjar bergvärmeanläggningens överflödiga värme eller får värmen från solens strålar, ger bättre lösningar. En vedeldad badtunna kan med fördel kopplas ihop med bastun om man bygger dem samman, vilket är mer prisvärt.