Det anrika företaget Svenskt Tenn är ett företag som man gärna besöker och gärna får med sig prylar hem från. Nu har han i sina arkiv grävt fram nya mönster som man börjat trycka – och som med största säkerhet kommer att sälja som smör.

Att trivas i sitt hem är en förutsättning för att man ska må bra med sitt liv. Och att omge sig av möbler och inredning från Svenskt Tenn är något som de flesta vill göra. Dessa nya mönster kommer med största säkerhet få människor från norr till söder att vallfärdas till butiken på Strandvägen, eller gå in och sänka sajten då det blir ett så högt tryck.

Rena skattkistan

”Det var som att öppna en skattkista. Redan på A hittade jag det vi letade efter och vid C var uppdraget slutfört. Både Aramal och Ceylon känns moderna, helt rätt i vår samtid.” (läs mer)

Citatet kommer från marknadschefen Thommy Bindefeld som är alldeles lyrisk över vad han funnit nere i arkivet. Bevarade finns över 200 originalskisser som under 70 år har legat och brottats i arkivet. Tre fjärdedelar är anpassade för metervara och det tuffa är att detta är en tid innan den digitala tidsåldern så det ger det en helt annan känsla. Först när ett nytt mönster skulle tas vid så skissade alltid Josef Frank för hand och det var alltid perfektion som gällde. En perfektion som man nu kan ta betalt 1300 för en meters typ. Och som vi gladeligen gör. Och som Berit Eldvik, intendent på Nordiska museet menar på är just på grund av den goda kvaliten.

Nu väntar en spännande tid för Svensk Tenn med ny VD som har siktet inställt på utomlands. Och har du mycket Svenskt Tenn så har du med största säkerhet även vitvaror från Cylinda hemma som håller samma klass som Josef Franks Svenskt Tenn. För visst vill väl även du ha ett hem i perfektion?