Börjar ditt kök se sådär lite halvtråkigt ut med känslan av att du har sett allt tusentals gånger och därmed saknar inspiration? Med lite eftertanke och kreativitet kan du göra en liten minirenovering bara genom att pimpa ditt kök med billiga och snygga prylar. Du kommer märka en stor skillnad!

Små köksredskap, nya glas, vackra vaser att sätta in i köksskåpen – det finns oändliga möjligheter att få till ett nytt kök i det befintliga. Rabattkod för Cervera kanske kan vara det första steget mot ett intressant kök. Cervera har nämligen en massa små attiraljer som både är vackra och praktiska.

nya stekpannorSe över utslitna köksredskap

Gamla rostiga och sotiga stekpannor som bränner mat är varken snygga eller säkra att laga mat i. Och kastruller som är brända i botten bör heller inte användas under någon längre tid framöver. Se artikeln från SvD angående sot i mat.

En ny studie gjord av forskare vid universitetet i Sydkarolina i USA ger ytterligare belägg för risken med att äta sotiga biffar. För första gången har forskarna dessutom kunnat visa på en koppling till bröstcancer hos kvinnor som genomgått klimakteriet.

Om du har skrubbat med stålull utan resultat och repor och fläckar håller i sig, bör du byta. Du kommer att känna en skillnad även på maten.

Nya glas

Nya glas kan du nästan aldrig få för många av. Det finns speciella vattenglas, vinglas, ölglas, drinkglas, shotsglas och ännu mer… Glasen är inte bara praktiska att dricka ur – de är eleganta att se på genom glasskåp och köksskåp och bidrar till en finare dukning.

Investera i en kaffemaskin

Även det enklaste av kök kan se lyxigare ut med en riktigt fin kaffe-eller espressomaskin. Det inger en restaurangkänsla och uppskattas också av gäster som kommer på besök. Om du tycker det är en dyr investering – köp en maskin på rea. Du kommer ha nytta av den länge framöver!