Visst kan det vara härligt med snö. Men vintern är också en tid för pyssel. Det finns många material som lämpar sig för pyssel, och ett av de mest mångsidiga är trikå.

Trikå är ett material som har många fördelar. Det finns i många färger och mönster, det är inte särskilt dyrt, och det kan användas till många olika saker. Om du surfar in på
https://www.rosahuset.com/kategori/Trika kommer du att hitta trikå i nästan alla upptänkeliga färger. Om du har barn kan ni tillsammans välja ut ett tyg, beställa hem och sy en mössa enligt instruktionerna i den här filmen.

Du hittar även instruktioner för fler plagg, och tips till den som vill sy kläder till barnen, här.

Klä om möbler

Trikå är inte den bästa sortens möbeltyg, för det är inte så tåligt. Däremot är det ganska billigt, lätt att arbeta med, och finns i många mönster och färger. Det gör att det är ett bra material om du vill träna dig på att klä om tyger, eller vill kunna byta ut möbeltygerna ofta. Vill du lära dig mer om att klä om möbler kan du besöka Eksjö museum, som ibland gästar av Poppins möbelklinik. Läs mer om samarbetet här.

Många förknippar omklädning av möbler med gamla möbler, men man kan lika gärna klä om en möbel från Ikea. Faktum är att just omgörning av Ikeas möbler på olika sätt har blivit något av en folkrörelse. Detta kallas för Ikea hacking, och det finns hackers i hela världen. I den här artikeln delar en av Sveriges främsta Ikea hackers med sig av sina bästa tips.

Ett alternativ är naturligtvis att sy kuddar av trikåtyg. Nya kuddar kan liva upp vilken trött soffa som helst, vare sig den är från Ikea eller någon annanstans ifrån.