Ett helt hem inrett i vitt är ingen direkt höjdare egentligen, trots vi svenskars stora fascination för det vita så är det inte det bästa sättet att inreda för att få ro i sinnet. Anledningen till vår överdos av vitt ligger mycket i historian om hur vi i Sverige anser att vitt är opretentiöst och mindre krångligt. Idag är det dock ett sätt att visa status och det vita är inte längre lika budget och enkelt som det en gång har varit.

helt vitt hemAnledningen till att vi har valt att dekorera helt i vitt ligger mycket i vår historia om det enkla vita och opretentiöst, dock kan det också ligga i att vi i Sverige lever mycket i mörker på höst och vinter. Med vårt ständiga mörker runt om oss så väljer vi att ersätta det med ett ljust inrett hem. Men det går att inreda vårt hem och ändå få den där kicken av ljus. Vita eller ljusa väggar är alltid fräscht och gör så att vi kan inreda vårt hem med de flesta färgerna, dessutom kan man alltid sätta in en fondvägg på en kortsida för att bryta av det ljusa. Man kan också se till att överösa sitt hem med fina ljuslyktor som ger flera olika ljuspunkter i lägenheten. Fler sätt att få ett ljusare hem:

  • Utnyttja fönstret och om det skall byggas nytt så är det en bra idé att installera stora fönster som släpper in mer ljus än små.
  • Häng ljusa gardiner för fönstret men det är fullt möjligt att rama in fönstret med en mörkare på utsidan.
  • Använd er av er favoritfärg, bind er inte till en massa trender om hur det ska se ut, finn er stil och anpassa den för att släppa in ljuset istället.

Bryt trenden

Bryt av trenden och inred som ni önskar, må hända att det vita är bra för oss svenskar för att vi behöver mer ljus i vår vardag men det finns andra sätt att få in ljus. Att ha ett ombonat hem kan ge mer värme och energi en ett kalt och vitt hem, så inred det vita med måtta.