Kristall är något som är speciellt unikt för just Sverige och norden, vi har ett flertal kristalldesigners och butiker. Varför vi är så stora på just kristall har nog mycket med hantverket att göra. Man skulle kunna tro att kristallen kommer från en annan planet men det är en kombination het sand precis som annat glasmaterial.

Den svenska inredningen är fortfarande i överlag ljus och öppen, därför passar kristaller så mycket i det svenska hemmet. Kristallernas ljusreflektion är magisk och skapar ett speciellt ljus i hela hemmet. Kristallkronan är ett klassiskt sätt att visa sin status, den är prålig men ändå undermålig jämförelse med andra inredningsstilar utomlands. Eftersom de svenska hemmen ofta är väldigt blygsamma och minimalistiska så är en kristallkrona och lampa en bra avbrytare i hemmet.

Dagens lamptrender

När det handlar om just taklampor så är kristallen fortfarande en stark trend. Men även breda lampskärmar och futuristiska lampor är heta denna vinter. Ett tips till den som söker en snygg lampa så är Lindö taklampa från Markslöjd ett bra alternativ. Ljuset sprider sig lätt genom hela rummet och eftersom det är ett speciellt utseende på ytan så sprids ljuset på ett speciellt sätt. Ljussättningen är viktig för de flesta svenskarna och därför behöver man kombinationer av taklampor, golvlampor, vägglampor och mycket mer. Exempelvis så är det opraktiskt att ställa en stående lampa i en trapp när man kan sätta upp vägglampor som lyser upp hela trappen. Markslöjd är i överlag experter på just belysning med kristall och det är dit man kan vända sig när man önskar en ny belysning.