Varje år hålls inredningsmässan Formex och här visas årets nya inredningstrender upp av både kända och spirande designers – så vad är det egentligen som är trendigt i inredningsväg nu 2015? Designerna har svaret.

Om man sitter på en heminredningssajt så som exempelvis Trendrum.se och ska beställa hem lite nya möbler till hemmet kan det vara bra att ha koll på vilka inredningstrender som är allra hetast i vår – och då är det Formexmässan som du ska se till. Formexmässan är nämligen nordens största mötesplats för nordisk inredningsdesign och här myllrar tusentals besökare varje år då mässan fullkomligt kryllar av design i både stort och smått inom inredning att inspireras av. Till exempel skriver Helsingborgs Dagblad om fyra nya trender som stolt visats upp på mässan och dessa har man valt att benämna som Dagdrömmar, Indisk sommar, Jordnära och Vattenvärld. Trendernas namn återspeglar precis vad trenden omfattar så som det söta och lyxiga i en dagdröm och den blåglittrande färgskalan i ett hav som bägge två återspeglas både i möbler och i inredningsdetaljer på mässan. Men något som hållit ett övergripande tema för hela mässan är det jordnära och miljövänliga. Till exempel hittade tidningen ekurirens redaktion flera varierande produkter i återvunnet material så som exempelvis miljövänliga solglasögon och olika kökstillbehör. och en miljövänlig trend är alltid trevligt att se fram emot.

Vårens färger

I år är det enhetliga färgskalor som gäller om man vill vara riktigt trendig, men om man känner för att gå sin egen väg och blanda mellan färgskalorna hejvilt – då är man också trendig. Det hela handlar om att lämna det dystra bakom sig och sätta färg på tillvaron, så de hetaste färgerna att välja bland är rött, turkost, gräddvitt, brunt och beige som du kan kombinera hur du vill (Källa).

 

162662-amphoras