Nyligen var det tjuvar som bröt sig in i Frälsningsarméns lokaler i Jönköping och de stal barnens julklappar – något som fick omgivningen att reagera bestört och nu har man lyckats få hela 150 000 kronor i insamlade pengar.

Att drabbas av inbrott är aldrig roligt och sällan något man vill råka ut för, med det händer och det kan hända vem som helst vilket bevisas av det fräcka inbrottet hos Frälsningsarmén i Jönköping. Trots säkra inbrottslarm och andra vidtagna åtgärder drabbades man av ett riktigt fräckt inbrott där tjuvarna lämnade med barnens julpresenter till ett värde av 10 000 kronor. Men skrattar bäst som skrattar sist i juletider. När Jönköpingsborna fick höra talas om detta reagerade man med både bestörtning och beslutsamhet. Ingen ska få förstöra de behövande familjernas jul genom att stjäla barnens julklappar. Därför ställde man genast igång en insamling och på två snabba dagar har man nu lyckat samla ihop hissnande 150 000 kronor, vilket är något  man kan göra långt fler saker med än vad man faktisk kunde med de prylarna som försvann vars värde bara var på 10 000. Till SVT säger Theres Frisk, kårledare Frälsningsarmén i Jönköping att man tappar en del av juleglöden när en sådan här sak sker, och att hon kände sig uppgiven. Men det var samma dag som inbrottet upptäckt. När tidningen hör av sig två dagar senare är hon mycket muntrare och berättar följande om vad man ska göra med pengarna utöver att ge behövande familjer ett ordentligt julfirande:

”– Det här innebär bland annat att den familjekonsulent som vi ska anställa får medel till den verksamheten och vi kanske kan ha fler lovaktiviteter än vi haft tidigare. För oss är det här ett bönesvar.”