Nu har den tiden på året kommit då allt julpynt åker fram och hemmet inreds riktigt juligt. Den juliga inredningen kan kännas lite väl kitschig och opersonlig. Men det går faktiskt att få fram sin personlighet även i julens inredning.

1091439-julpynt

När det kommer till inredning vill de flesta köpa personlig inredning som verkligen visar vem man är och som ger besökaren i ens hem ett intryck av vad man gillar. När det kommer till inredningen runt jul, är det dock många som glömmer bort det där med att vara personlig. De hakar bara på det där med att allt ska vara rött och grönt, och tomtar och stjärnor. Men det finns faktiskt olika knep och sätt för att göra en mer personlig julpyntning. Man kan till exempel börja med att frångå den traditionella granen och köra på något mer eget. Ett tips kan vara att göra en gran av något material och sätta den på väggen. Exempelvis kan man göra en av pinnar som man hittar utomhus, av girlanger eller rentav av tavlor som man organiserar till en klassisk granform. Den som vill ta några av de inredningsprylar den i vanliga fall har i rummet, kan bygga en granformad pyramid av böcker och sedan sätta en ljusslinga runt och någon fin liten dekoration på toppen.

Lär dig av föregående års misstag

För att få en personlig och fin julinredning gäller det också att planera och komma ihåg de misstag man råkat göra föregående jular. Ett exempel på ett sådant här misstag är att man packar upp julgranskulorna och inser att hälften är trasiga och att man inte alls tycker att kulorna är lika snygga i år. Läs mer. Ett annat misstag är att man förvarat sin plastgran på ett dåligt sätt, vilket leder till att den ser sliten och tråkig ut. Ett problem som de med barn känner till är när barnen vill ställa fram allt julpyssel de gjort. Visst är det absolut förbjudet att säga nej till barnens fina pyssel, men man kan bestämma sig för att barnen får välja en egengjord sak som de gillar mest och så får den stå framme. Får barnen gå lös och ta fram alla julsaker de någonsin gjort, kommer det sluta med att hemmet blir oerhört plottrigt.