Blått, mörkt och egengjort – det är några av trenderna inom inredning i vår. I det här inlägget guidar vi er genom hur vi ska inreda hemmen våren 2016.

418691-the-display-of-furniture

Varje vår och höst kommer det nya trender både när det gäller mode och inredning. Förra året skrev vi om vårens trender och nu har det alltså kommit ett gäng nya trender som vi tänkte passa på att informera om. En trend som vi dock ser i vår, som hängt med från förra året, är den med blå inredning. Den blåa inredningstrenden är faktiskt en av de allra största även i år. Många tycker att den blåa färgen är för kall att inreda med och tror att man kommer att tröttna på den. Men de på Elle tror att den blå trenden är här för att stanna. Nu finns nämligen all typ av inredning i färgen och den som besöker närmaste inredningsaffär lär se en uppsjö av kuddar, krukor, lakan och möbler i just blått.

Hantverk och mörka väggar

En annan trend som man snappat upp i artikeln från Elle är hantverkstrenden. De senaste åren har många lärt sig att göra möbler och inredning själva och det syns även hemmagjort i inredningsbutikerna. På affärerna kan den händiga även köpa materialsatser för att brodera sin egen kudde. Ytterligare en trend, som känns väldigt osvensk, är den med mörk och murrig inredning. Det är alltså dags för oss att glömma det ljusa och fräscha som verkligen dominerat i många år nu. Vi ser nu mörkare väggfärg och många vågar sig faktiskt på att måla väggarna mörkgrå. Det är speciellt den trendkänsliga målgruppen på folk mellan 18 och 24 år som kan tänka sig mörkare väggar.

Dagbädden är inne

När det kommer till vilka möbler som är trendiga är det framförallt en möbel som är het i vår – nämligen dagbädden. Den kan används som en skön liggmöbel och även för avlastning. Det finns ingen variant av dagbädden som är extra trendig, utan alla format fungerar.