Tröttnat på att blicka ut på trädgårdstomtar, julpynt och röd mysbelysning? Varför inte passa på att göra 2019 till både ett hälsosammare och hållbarare år hemma? Med hjälp av god kvalitet, smidiga produkter och smarta byggnadsknep skapar du t.ex. enkelt ett lyxigt och modernt hemmaspa!

Tillhör du också den stora majoriteten som dammar av trådgården cirka två gånger per år? Känner du igen svordomarna över gräsklippningen i juli följt av svettig julstress i december…? Kanske är 2019 det år när du äntligen lämnar trädgårdsangsten bakom dig för gott och istället skapar en skön hemmaoas – din egen hälsokälla som fungerar året om. Nedan har vi samlat våra bästa tips och råd om hur du kan göra utan att det kostar skjortan.

”Bor du i lägenhet är det dock klokt att stämma av med bostadsrättsföreningen innan du placerar ut ett utespa, en badtunna eller liknande så att grannarna är förvarnade om risken för eventuellt vattenspill.”

Skapa ditt eget hemmaspa – så kommer du igång!

Satsa på att fåtal, men tongivande förändringar. Ska du bara investera i en smart produkt är tipset att köpa ett utomhusspa av bra kvalitet. Få ting är så avkopplande som att komma hem från jobbet och krypa ner i ett varmt bubbelbad. Du behöver dessutom inte vara villaägare för att skapa ett utomhusspa. Tvärtom. Ett utomhusspa fungerar precis lika bra på balkongen som på altanen – endast fantasin sätter gränser för dig. Bor du i lägenhet är det dock klokt att stämma av med bostadsrättsföreningen innan du placerar ut ett utespa, en badtunna eller liknande så att grannarna är förvarnade om risken för eventuellt vattenspill. Sedan för att verkligen fixa pricken över i:et så är det bara att inreda lite extra med smarta accessoarer och produkter såsom med värme- och doftljus för en behaglig myseffekt för en liten peng, ställa ut krukväxter som faktiskt har bevisad avstressande effekt eller varför inte låta dig inspireras av turkiska hamam och indiska influenser? Tänk brokad, silke och sammet. Men kom ihåg att det här är DITT rum, ditt liv och din njutning. Så inred på ett sätt som gör att du kommer känna njutning och glöm inte att sätta champagnen på kylning och ställa ut ett par slitstarka dricksglas att avnjuta den ur sen. Bonustips: Dekorera med tunna och diskreta ljusslingor, det sätter känslan lagom till kvällning och är lika mysigt att njuta av själv som tillsammans med sin partner på dejten.